Yaprak Kurabiye Tarifi
Yaprak Kurabiye tarifi: Yaprak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Yaprak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Yaprak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram oda sıcaklığında margarin
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 9 çay bardağı un
Yaprak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabında margarini, pudra şekerini, sıvı yağı ve yumurtayı silikon bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
- Ardından nişasta, vanilin ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
- Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hazırladığınız hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş olan hamuru buzdolabından çıkartın ve elinizle ceviz büyüklğünde parçalar kopartarak yaprak şekli verin. Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Tüm hamuru şekillendirdikten sonra bir bıçak yardımıyla üstlerine yaprak deseni verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan sonra kurabiyeler tamamen soğuyana dek tepsiden almayın. Soğuduktan sonra bir servis tabağına alın ve servis edin.
Yaprak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Hamur işlerinde hamuru hazırlarken ilk etapta elinizle karıştırmak istemiyorsanız silikon bir spatula kullanabilirsiniz. Silikon spatula hem hamur kabınızı güzelce sıyıracak ve tüm malzemeyi kullanmanızı sağlayacak, hem de ilk etapta hamurun elinize yapışmasını önleyecektir.