Yaprak Ciğer Tarifi
Yaprak Ciğer tarifi: Yaprak Ciğer için gerekli malzemeler nelerdir? Yaprak Ciğer nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Yaprak Ciğer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram koyun ciğeri (çok ince bir şekilde kesilmiş)
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Yaprak Ciğer tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsakların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- İncecik kesilmiş ciğerleri bir kabın içine alın.
- Üzerine sarımsakları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
- Üzeri kapalı bir biçimde 1 saat kadar dolapta dinlendirin.
- Çıkarıp hafifçe una bulayın.
- Tavaya tereyağını ve zeytinyağını alın. Kızıp, eridiğinde ciğerleri tek tek ilave edin.
- Arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Tabağa alıp bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Yaprak Ciğer tarifi için servis önerisi
Yanına da sumaklı soğanla servis edin.