Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yaprak Ciğer Tarifi

Yaprak Ciğer

Yaprak Ciğer Tarifi

Yaprak Ciğer tarifi: Yaprak Ciğer için gerekli malzemeler nelerdir? Yaprak Ciğer nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yaprak Ciğer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram koyun ciğeri (çok ince bir şekilde kesilmiş)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Yaprak Ciğer tarifi nasıl yapılır?

  • Sarımsakların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • İncecik kesilmiş ciğerleri bir kabın içine alın.
  • Üzerine sarımsakları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Üzeri kapalı bir biçimde 1 saat kadar dolapta dinlendirin.
  • Çıkarıp hafifçe una bulayın.
  • Tavaya tereyağını ve zeytinyağını alın. Kızıp, eridiğinde ciğerleri tek tek ilave edin.
  • Arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Tabağa alıp bir süre dinlendirdikten sonra  afiyetle tüketin.

Yaprak Ciğer tarifi için servis önerisi

Yanına da sumaklı soğanla servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025