Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yapış Yapış Çikolata Tarifi

Yapış Yapış Çikolata

Yapış Yapış Çikolata Tarifi

Yapış Yapış Çikolata tarifi: Yapış Yapış Çikolata için gerekli malzemeler nelerdir? Yapış Yapış Çikolata nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yapış Yapış Çikolata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 50 gram çikolata
  • 15 gram tereyağı
  • 10 gram un
  • 1 adet yumurta
  • 12 gram toz şeker
  • 2 gram kabartma tozu
  • 2 gram vanilya

Servis kaplarını yağlamak için:

  • 2 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı un

Servisi için:

  • 25 gram çikolata sos
  • 20 gram pişmaniye
  • 70 gram sade dondurma

Yapış Yapış Çikolata tarifi nasıl yapılır?

  • Porsiyonluk fırın kaplarını oda ısısında beklettiğiniz tereyağıyla yağladıktan sonra üzerlerine un serpiştirin.
  • Küçük küpler halinde kestiğiniz çikolata ve tereyağını kaynayan bir su buharı üzerine yerleştirdiğiniz cam bir kasenin içinde benmari usulü eritin.
  • Yumurta ve toz şekeri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar mikserle karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı kattıktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolata ve tereyağı karışımını tatlı harcına ekleyin.
  • Porsiyonluk fırın kaplarına aldığınız tatlıyı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıları, servis tabağına ters çevirip aldıktan sonra çikolata sos, tel tel ayrılmış pişmaniye ve sade dondurma eşliğinde servis edin.

Yapış Yapış Çikolata tarifinin püf noktası nedir?

İç kısmının hafif ıslak kalması için pişme süresi tamamlanan tatlıları fırında bekletmeden dışarı çıkartın, bekletmeden servis edin.Un, kabartma tozu ve vanilyayı eledikten sonra kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025