Yanık Cheesecake Tarifi
Yanık Cheesecake tarifi: Yanık Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Yanık Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Yanık Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram sürülebilir beyaz peynir
- 750 gram krema
- 230 gram şeker
- 90 gram un
- 30 gram mısır nişastası
- 7 adet yumurta
Yanık Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 250 derece alt-üst ayarlayın. Krem peynir ve şekeri çırpın.
- Mikseri hiç durdurmadan sırasıyla kremayı, unu ve nişastayı ekleyin. Tekrar durmadan yumurtaları tek tek ekleyin.
- Vanilyayı ekleyip mikseri kapatın.
- 24 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altına yağlı kağıt serip sıkıştırın. Başka bir yağlı kağıdı ise içine oturtun.
- Pürüzsüz bir kıvam için harcı süzgeçten geçirerek kalıbınıza dökün ve 35 dakika pişirin. Her fırın farklı olduğu için siz kontrollü olun.
- Fırından çıkıp oda sıcaklığına yaklaşınca 1 gece buzdolabında bekletin, ertesi gün tüketin. Afiyet olsun.
Yanık Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Mükemmel sonuç için ürünlerin oda sıcaklığında olmasına ve kalıbınızın 24 cm çapında olmasına önem veriniz.