Yanardağ Pastası Tarifi
Yanardağ Pastası tarifi: Yanardağ Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Yanardağ Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 dilim
Yanardağ Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet pandispanya keki
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1/2 paket petibör bisküvi
- 2 adet muz
- 1 paket çikolata sosu
- 1 çay bardağı damla çikolata
Yanardağ Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle çikolata sosunu pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi köpürtüp içine bisküvi, muz ve damla çikolatayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra büyük bir servis tabağına kekimizin tek katını yerleştiriyoruz ve sütle ıslatıyoruz; kremasını kubbe şeklinde yerleştiriyoruz.
- Kekimizin diğer katını sekiz parçaya kesip iç kısmını sütle ıslatıp dış kısmını da soğumuş olan çikolata sosuna batırıp pastamıza yerleştiriyoruz.
- İstediğimiz gibi süslüyoruz, dilerseniz kalan sosu ortasına dökebilirsiniz. Afiyet olsun.