Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yanardağ Pasta Tarifi

Yanardağ Pasta

Yanardağ Pasta Tarifi

Yanardağ Pasta tarifi: Yanardağ Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Yanardağ Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yanardağ Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet hazır kakaolu pandispanya

İç harcı için:

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 adet orta boy muz
  • 20 adet petibör bisküvi

Üstü için:

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 3,5 su bardağı süt
  • 150 gram hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı

Yanardağ Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle çikolata sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye 1 paket hazır çikolata sosunu dökün ve üstüne 2 su bardağı süt ilave edin.
  • Güzelce karıştırın ve ocağın üstüne alın.
  • Sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın ve kabuk tutmasını engellemek için ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin.
  • Derince bir kabın içinde 1 paket toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü kıvam alana dek bir el mikseri yardımıyla çırpın.
  • Petibör bisküvileri elinizle parçalayın ve krem şantinin içerisine karıştırın. Muzu küp küp doğrayın ve onu da içine katın.
  • Ardından damla çikolataları da ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Hazır pandispanya kekinin bir tanesini alın ve servis tabağına yerleştirin. Sütle her yerini ıslatın.
  • Hazırladığınız krem şantili iç kremayı pasta tabanının üstüne güzelce yayın.
  • Diğer pandispanya tabanını sütle ıslatın ve 8 eşit parçaya bölün.
  • Hazırladığınız çikolata sosunun 1/3'nü bir tabağa alın ve başka bir tabağa da hindistan cevizini dökün.
  • Pandispanyadan kestiğiniz her bir üçgen dilimi önce çikolata sosuna ardından hindistan cevizine batırın ve üstüne krema sürdüğünüz diğer pandispanyanın üstüne sırayla dizin.
  • Ortada kalan boşluğa kalan çikolata sosunu dökün ve en üstü de antep fıstıklarıyla süsleyin.
  • Birkaç saat dolapta beklettikten sonra soğuk olarak servis edin.

Yanardağ Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Çok pratik olan yanardağ pastasını hazırlamak için önce çikolata sosunu hazırlayarak başlamalısınız. Siz diğer aşamaları hallederken sosunuz soğusun. Dilerseniz tüketime hazır olarak satılan çikolata soslarından da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025