Yanardağ Kurabiye Tarifi
Yanardağ Kurabiye tarifi: Yanardağ Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Yanardağ Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Yanardağ Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye Hamuru İçin:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 - 3 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 80 gram çikolata kreması
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Yanardağ Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir karıştırma kasesinde kurabiye hamuru için olan, un hariç tüm malzemeyi karıştırın.
- Unu da karışıma yavaş yavaş yedirerek ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun.
- Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı yuvarlak şeklini verdikten sonra bıçağın ters kısmıyla üzerinde çapraz çizgiler oluşturun. Tüm kurabiye hamuruna bunu uygulayın.
- Pişirme kağıdı serili fırına dizdiğiniz kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Ortası yıldız şeklinde açılmış olan kurabiyelerin yıldızlı kısmına sıkma torbasına aldığınız çikolata kremasından sıkın ve toz Antep fıstığı serpiştirdikten sonra afiyetle tüketin.