Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yanardağ Kurabiye Tarifi

Yanardağ Kurabiye

Yanardağ Kurabiye Tarifi

Yanardağ Kurabiye tarifi: Yanardağ Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Yanardağ Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yanardağ Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye Hamuru İçin:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 - 3 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 80 gram çikolata kreması
  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Yanardağ Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir karıştırma kasesinde kurabiye hamuru için olan, un hariç tüm malzemeyi karıştırın.
  • Unu da karışıma yavaş yavaş yedirerek ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun.
  • Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı yuvarlak şeklini verdikten sonra bıçağın ters kısmıyla üzerinde çapraz çizgiler oluşturun. Tüm kurabiye hamuruna bunu uygulayın.
  • Pişirme kağıdı serili fırına dizdiğiniz kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Ortası yıldız şeklinde açılmış olan kurabiyelerin yıldızlı kısmına sıkma torbasına aldığınız çikolata kremasından sıkın ve toz Antep fıstığı serpiştirdikten sonra afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025