Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yalova Sütlüsü Tarifi

Yalova Sütlüsü

Yalova Sütlüsü Tarifi

Yalova Sütlüsü tarifi: Yalova Sütlüsü için gerekli malzemeler nelerdir? Yalova Sütlüsü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yalova Sütlüsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 24 yaprak baklavalık yufka
  • 1 litre süt
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

İçi için:

  • 1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Yalova Sütlüsü tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir tencereye şeker ve sütü alın ve ocağın altını yakmadan önce karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
  • Şeker tamamen eridikten sonra ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak sütlü şerbeti kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
  • Margarini bir tavada eritin ve içerisine sıvı yağı da ekleyerek karıştırın. Bir fırın tepsinin dibini bir fırça yardımı ile erittiğiniz margarin ve sıvı yağ karışımını kullanarak yağlayın. Ardından 3 yaprak yufkayı tepsiye güzelce yayın.
  • Üstünü yağla her tarafı yağlanacak şekilde yağlayın, ardından 3 adet daha yufka serip aynı işlemi tekrarlayın böylece 3 yufkada bir yağlayarak 12 yaprak yufkayı tepsiye yerleştirin.
  • Üstüne ince çekilmiş ceviz içini serpiştirin ve üstüne 3 kat yufka serin yine aynı şekilde üstünü yağlayın ve tüm yufkalar bitene dek, 3 yufkada bir yağlayarak aynı işlemi tekrarlayın.
  • Tüm yufkalar bittiğinde tatlınızı kare kare dilimleyin ve kalan yağı üstüne gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üstünün kızarmasına asla müsaade etmeden ve ara ara çevirerek yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
  • Fırından alın ve ılıklaşmasını bekleyin.
  • Tatlı ılıklaştıktan sonra üstüne soğumuş olan sütlü şerbeti gezdirin ve şerbeti çekmesi için bir kenara alın.
  • Şerbeti çektikten sonra dilimlerin üstünü Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Yalova Sütlüsü tarifinin püf noktası nedir?

İç harcında damak zevkinize göre ceviz yerine Antep fıstığı da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025