Yalova Sütlüsü Tarifi
Yalova Sütlüsü tarifi: Yalova Sütlüsü için gerekli malzemeler nelerdir? Yalova Sütlüsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 dilim
Yalova Sütlüsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 24 yaprak baklavalık yufka
- 1 litre süt
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
İçi için:
- 1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Yalova Sütlüsü tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir tencereye şeker ve sütü alın ve ocağın altını yakmadan önce karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
- Şeker tamamen eridikten sonra ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak sütlü şerbeti kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Margarini bir tavada eritin ve içerisine sıvı yağı da ekleyerek karıştırın. Bir fırın tepsinin dibini bir fırça yardımı ile erittiğiniz margarin ve sıvı yağ karışımını kullanarak yağlayın. Ardından 3 yaprak yufkayı tepsiye güzelce yayın.
- Üstünü yağla her tarafı yağlanacak şekilde yağlayın, ardından 3 adet daha yufka serip aynı işlemi tekrarlayın böylece 3 yufkada bir yağlayarak 12 yaprak yufkayı tepsiye yerleştirin.
- Üstüne ince çekilmiş ceviz içini serpiştirin ve üstüne 3 kat yufka serin yine aynı şekilde üstünü yağlayın ve tüm yufkalar bitene dek, 3 yufkada bir yağlayarak aynı işlemi tekrarlayın.
- Tüm yufkalar bittiğinde tatlınızı kare kare dilimleyin ve kalan yağı üstüne gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üstünün kızarmasına asla müsaade etmeden ve ara ara çevirerek yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
- Fırından alın ve ılıklaşmasını bekleyin.
- Tatlı ılıklaştıktan sonra üstüne soğumuş olan sütlü şerbeti gezdirin ve şerbeti çekmesi için bir kenara alın.
- Şerbeti çektikten sonra dilimlerin üstünü Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Yalova Sütlüsü tarifinin püf noktası nedir?
İç harcında damak zevkinize göre ceviz yerine Antep fıstığı da kullanabilirsiniz.