Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi: Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını tencerede eritip üzerine 1 su bardağı unumuzu ekleyip kavuruyoruz.
- Rengi koyulaşan unumuza 1 litre sütü ve şekeri ilave edip kısık ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Koyulaşan karışımımızı ocaktan alıp vanilyayı ekliyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra blender yardımı ile 5-6 dk muhallebimizi karıştırıyoruz.
- Islatmış olduğunuz borcama ya da benim gibi kaselere muhallebimizi döküp buzdolabında 5-6 saat soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis ediyoruz. Afiyetler olsun!
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Unumuzu kavururken çok fazla renginin değişmesini beklemiyoruz. Biraz kahverengiye dönmesi yeterli.
Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi için servis önerisi
Üzerini tarçın ve fındıkla ya da çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.