Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
Yalancı Tavuk Göğsü tarifi: Yalancı Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Yalancı Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Yalancı Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı elenmiş un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
Yalancı Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Tenceremize tereyağını alarak eritiyoruz. Eriyen tereyağının üstüne elenmiş unumuzu ekleyerek (unun elenmiş olması topaklanmaması açısından önemli) güzelce kavuruyoruz.
- Un sararıp kokusu çıkmaya başlayınca yavaş yavaş sütümüzü ekleyerek hızlı bir şekilde çırpıyoruz.
- Şekeri de ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırparak pişiriyoruz.
- Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekliyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
- Tenceremizi kenara alarak yüksek derece de mikserle 5-6 dakika çekiyoruz.
- Muhallebiyi su serptiğiniz (sadece ıslanmış olması yeterli fazla su gelirse döküyoruz) bir kare borcama veya dilerseniz kaselere döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyuyoruz ve 3-4 saat soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.