Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Yalancı Tavuk Göğsü tarifi: Yalancı Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Yalancı Tavuk Göğsü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yalancı Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt

Yalancı Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?

  • Tenceremize tereyağını alarak eritiyoruz. Eriyen tereyağının üstüne elenmiş unumuzu ekleyerek (unun elenmiş olması topaklanmaması açısından önemli) güzelce kavuruyoruz.
  • Un sararıp kokusu çıkmaya başlayınca yavaş yavaş sütümüzü ekleyerek hızlı bir şekilde çırpıyoruz.
  • Şekeri de ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırparak pişiriyoruz.
  • Üzeri göz göz olunca vanilyayı ekliyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
  • Tenceremizi kenara alarak yüksek derece de mikserle 5-6 dakika çekiyoruz.
  • Muhallebiyi su serptiğiniz (sadece ıslanmış olması yeterli fazla su gelirse döküyoruz) bir kare borcama veya dilerseniz kaselere döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyuyoruz ve 3-4 saat soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025