Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi

Yalancı Kelle Paça Çorbası

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi

Yalancı Kelle Paça Çorbası tarifi: Yalancı Kelle Paça Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yalancı Kelle Paça Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yalancı Kelle Paça Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram haşlanmış et
  • 2,5 su bardağı et suyu
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2,5 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yalancı Kelle Paça Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Haşlanmış eti güzelce didikleyin.
  • Bir tencerenin içerisine su ve et suyunu alıp kaynamaya bırakın.
  • Su kaynayınca didiklemiş olduğunuz etleri içerisine aktarın ve 10-15 dakika kadar birlikte kaynatın.
  • Ayrı bir kasenin içerisinde terbiyesi için gerekli tüm malzemeleri tortu kalmayana dek güzelce çırpın.
  • Kaynamakta olan sulardan bir kepçe su alıp terbiyenin olduğu kasenin içerisine aktarın. Kasenin içerisindeki tüm malzemeleri suyla beraber yeniden çırpın.
  • Ardından bu terbiyeyi tencereye azar azar döküp bir yandan da karıştırın.
  • Terbiyesini ilave ettikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edin. Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Toz kırmızı biber ve tereyağını bir minik tavanın içerisinde eritin. Ardından çorbanızın üzerine dökerek servis edin. Afiyetler olsun.

Yalancı Kelle Paça Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Et suyunuz yoksa yerine et bulyon kullanarak da yapabilirsiniz. Aynı tarifi didiklenmiş tavuk eti ve tavuk suyuyla ya da tavuk bulyonla da hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025