Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yalancı Kalamar Tarifi

Yalancı Kalamar

Yalancı Kalamar Tarifi

Yalancı Kalamar tarifi: Yalancı Kalamar için gerekli malzemeler nelerdir? Yalancı Kalamar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yalancı Kalamar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)

Kaplaması İçin:

  • 1 şişe maden suyu (200 ml.) (soda)
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak İçin:

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Yalancı Kalamar tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğüslerini şerit halinde kesin ve bir kabın içerisinde sarımsak, tuz, karabiber, toz, kırmızı biber, köri ve kekik ile harmanlayın. Baharatların tavuk göğüslerinin her yerine geldiğinden emin olun. Bu şekilde buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
  • Tavada sıvı yağı kızdırın.
  • Ayrı bir derin kapta un, karbonat, yumurta, tuz ve soğuk sodayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Buzdolabında baharatlarla birlikte harmanladığınız tavukları, soğuk unlu harcın içerisine aktarın ve her yerini bu harç ile kaplayın.
  • Kızdırmış olduğunuz yağın içerisinde tavukları iki parti olacak şekilde kızartın. Altın rengini aldığında tavukları süzdürerek havlu kağıdın üzerine alın ve sıcak olarak servis edin.

Yalancı Kalamar tarifinin püf noktası nedir?

Tavukları kaplayacağınız unlu harcın mutlaka soğuk olmasına dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025