Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi

Yalancı Ekmek Kadayıfı tarifi: Yalancı Ekmek Kadayıfı için gerekli malzemeler nelerdir? Yalancı Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yalancı Ekmek Kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Arası için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı hindistan cevizi

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı kaynar su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Yalancı Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır?

  • Keki pişirmek için yumurta ve şekeri beyazlaşıp kabarana kadar mikser ile çırpın.
  • Kalan malzemeleri de katıp yumurtayı söndürmeden karıştırın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20x20 cm çapında dikdörtgen borcamı ya da pasta kalıbını yağlayın ve hamuru içine dökün. 30 dakika pişirin.
  • Pişen keki soğuması için kenara alın.
  • Şerbeti için şekeri tencereye alıp suyu katmadan hafif karamelize edin. Kaynar suyu üzerine ekleyin ve bir taşım kaynatın.
  • Arası için un ve nişastayı tencereye alın. Üzerine sütü ekleyip topaklanmaması için hızı hızlı karıştırın.
  • Kalan diğer malzemeri de ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
  • Keki enlemesine ikiye keselim ve alt üst olarak ayırın.
  • Kalıba ya da borcama alt kısmı yerleştirip şerbetin yarısını dökün.
  • Üzerine muhallebiyi sürün. Üst kat keki de yerleştirip kalan şerbeti üzerine dökün.
  • 1 gece dinlendirin ya da en az 4 saat dinlendirin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025