Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi
Yalancı Ekmek Kadayıfı tarifi: Yalancı Ekmek Kadayıfı için gerekli malzemeler nelerdir? Yalancı Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Yalancı Ekmek Kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Arası için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı kaynar su
- 2,5 su bardağı toz şeker
Yalancı Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır?
- Keki pişirmek için yumurta ve şekeri beyazlaşıp kabarana kadar mikser ile çırpın.
- Kalan malzemeleri de katıp yumurtayı söndürmeden karıştırın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20x20 cm çapında dikdörtgen borcamı ya da pasta kalıbını yağlayın ve hamuru içine dökün. 30 dakika pişirin.
- Pişen keki soğuması için kenara alın.
- Şerbeti için şekeri tencereye alıp suyu katmadan hafif karamelize edin. Kaynar suyu üzerine ekleyin ve bir taşım kaynatın.
- Arası için un ve nişastayı tencereye alın. Üzerine sütü ekleyip topaklanmaması için hızı hızlı karıştırın.
- Kalan diğer malzemeri de ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
- Keki enlemesine ikiye keselim ve alt üst olarak ayırın.
- Kalıba ya da borcama alt kısmı yerleştirip şerbetin yarısını dökün.
- Üzerine muhallebiyi sürün. Üst kat keki de yerleştirip kalan şerbeti üzerine dökün.
- 1 gece dinlendirin ya da en az 4 saat dinlendirin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!