Yalancı Acı Badem Keki Tarifi
Yalancı Acı Badem Keki tarifi: Yalancı Acı Badem Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Yalancı Acı Badem Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Yalancı Acı Badem Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet pandispanya keki (sade)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- 1 çay bardağı fındık içi
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
Yalancı Acı Badem Keki tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kapta yumurta ve şekeri bir el çırpıcısı ile çırpın.
- Ardından içine; hindistan cevizi, sıvı yağ, ceviz, fındık ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve pandispanyanın tek katını üstüne yerleştirin.
- Soğuk sütle her tarafını güzelce ıslatın ve üstüne hazırladığınız harcı boşaltıp güzelce yaydırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirin ve fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve ardından dilimleyerek servis edin.
Yalancı Acı Badem Keki tarifinin püf noktası nedir?
Kıyır kıyır bir dokusu ve oldukça narin bir yapısı olan bu keki dilimlerken parçalanmaması için özenli olmalısınız.