Yahni Tarifi
Yahni tarifi: Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Yahni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1.5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 800 gram yağsız kuşbaşı et
- 400 gram arpacık soğan
- 10 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet defne yaprağı
Yahni tarifi nasıl yapılır?
- Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin.
- Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.
- Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayıp bütün halde bırakın.
- Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın.
- Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyin.
- Soğan ve sarımsaklar yumuşadığında salçalı sosuyla birlikte sıcak olarak servis edin.
Yahni tarifinin püf noktası nedir?
Arpacık soğanları önceden ılık suda bekletip kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz. Soğan ve sarımsakların dağılmaması için pişirme işlemini kısık ateşte ve çok fazla karıştırmadan sürdürün.
Yahni tarifi için servis önerisi
Pirinç pilavıyla servis ederek yemeğinizi tamamlayabilirsiniz.