Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağsız Yumurtasız Poğaça Tarifi

Yağsız Yumurtasız Poğaça

Yağsız Yumurtasız Poğaça Tarifi

Yağsız Yumurtasız Poğaça tarifi: Yağsız Yumurtasız Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yağsız Yumurtasız Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağsız Yumurtasız Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 9 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt (ya da su)
  • 3 yemek kaşığı instant maya (ya da kuru maya)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yağsız Yumurtasız Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve su hariç malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
  • Üzerine ılık su eklenir, bir kez daha karıştırılır, un da eklenerek yoğrulur  (un kontrollü ekleyiniz).
  • Hafif ele yapışır, yumuşak bir hamur yoğurduktan sonra poğaçalara şekiller verilir ve tepsiye dizilir.
  • 15 dakika tepside dinlendirilir. Dinlenen poğaçalara yumurta sürülür ve bıçakla çizikler atılarak önceden ısıtılmış 100 derece fırına koyulur.
  • 10 dakika daha fırında mayaya bırakılır ve 10 dakika sonrasında fırın 170 dereceye çıkarılır.
  • 20 dakika kadar kontrollü şekilde pişirilir ve afiyetle yenir.

Yağsız Yumurtasız Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Süt kullanmak istemezseniz sadece su ile de yapabilirsiniz, süt yerine bir bardak daha su koyabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025