Yağsız Yumurtasız Poğaça Tarifi
Yağsız Yumurtasız Poğaça tarifi: Yağsız Yumurtasız Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yağsız Yumurtasız Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Yağsız Yumurtasız Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 9 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt (ya da su)
- 3 yemek kaşığı instant maya (ya da kuru maya)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yağsız Yumurtasız Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un ve su hariç malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
- Üzerine ılık su eklenir, bir kez daha karıştırılır, un da eklenerek yoğrulur (un kontrollü ekleyiniz).
- Hafif ele yapışır, yumuşak bir hamur yoğurduktan sonra poğaçalara şekiller verilir ve tepsiye dizilir.
- 15 dakika tepside dinlendirilir. Dinlenen poğaçalara yumurta sürülür ve bıçakla çizikler atılarak önceden ısıtılmış 100 derece fırına koyulur.
- 10 dakika daha fırında mayaya bırakılır ve 10 dakika sonrasında fırın 170 dereceye çıkarılır.
- 20 dakika kadar kontrollü şekilde pişirilir ve afiyetle yenir.
Yağsız Yumurtasız Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Süt kullanmak istemezseniz sadece su ile de yapabilirsiniz, süt yerine bir bardak daha su koyabilirsiniz.