Yağsız Revani Tarifi
Yağsız Revani tarifi: Yağsız Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Yağsız Revani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Yağsız Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Şerbet için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1/4 adet limon suyu
Yağsız Revani tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbet için toz şeker ve su tencereye alınıp karıştırılarak ocağa alınır.
- Kaynamaya başlayınca limon suyu eklenir, 5 dakika kaynatılarak soğumaya bırakılır.
- Keki için toz şeker ve yumurta renk değiştirene kadar çırpılır. Üzerine yoğurt ve irmik de eklenir, çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu ve vanilin elenerek harca eklenip iyice karıştırılır.
- Yağlanmış orta boy kare borcama harç dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
- Fırından alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenir. Sıcak kekin üzerine soğuk şerbet dökülerek çekmesi beklenir.
- Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.