Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağsız Revani Tarifi

Yağsız Revani

Yağsız Revani Tarifi

Yağsız Revani tarifi: Yağsız Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Yağsız Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağsız Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 adet limon suyu

Yağsız Revani tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak şerbet için toz şeker ve su tencereye alınıp karıştırılarak ocağa alınır.
  • Kaynamaya başlayınca limon suyu eklenir, 5 dakika kaynatılarak soğumaya bırakılır.
  • Keki için toz şeker ve yumurta renk değiştirene kadar çırpılır. Üzerine yoğurt ve irmik de eklenir, çırpmaya devam edilir.
  • Un, kabartma tozu ve vanilin elenerek harca eklenip iyice karıştırılır.
  • Yağlanmış orta boy kare borcama harç dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
  • Fırından alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenir. Sıcak kekin üzerine soğuk şerbet dökülerek çekmesi beklenir.
  • Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025