Yağsız Karnıyarık Tarifi
Yağsız Karnıyarık tarifi: Yağsız Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Yağsız Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Yağsız Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet patlıcan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harci için:
- 400 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
Yağsız Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların kabuklarının çok az bir kısmını soyacak yardımıyla soyun. Patlıcanlarınız tam alacalı olmasın ve saplarını çıkarmayın.
- Ardından bu patlıcanları tuzlu suyun içerisinde yaklaşık 15 dakika kadar bekletin. Acılığı çıkınca suyunu süzdürün ve patlıcanları kağıt havlu ile güzelce kurulayın.
- Kuruladığınız patlıcanları kapaklı bir tavanın içerisine alın. Patlıcanlarınızın üzerine zeytinyağı gezdirin. Tavanın kapağını kapatın ve ara ara patlıcanlarınızı döndürerek kapağı kapalı bir şekilde kendi sularıyla yumuşamalarını sağlayın. Çok da yumuşamasınlar 10 dakika bu şekilde pişirin.
- Yumuşayan patlıcanlarınızı tavadan alın ve fırın kabının içerisine yan yana olacak şekilde dizin. Bıçak yardımıyla ortadan ikiye yarın ve iç kısmını doldurmak için hafifçe aralayın.
- İç harcı için; soğanları zeytinyağı ile birlikte tavaya alın. Kavurmaya başlayın. Ardından kıymayı ekleyin ve onu da kavurun.
- Rendelenmiş domates, rendelenmiş sarımsak ve domates salçasını da harca ekleyip güzelce karıştırın.
- Biraz suyunu çekmeye başlayınca tuz ve baharatlarını da ilave edip ocaktan alın. Patlıcanların içerisine pay edin.
- Su ve salçayı güzelce karıştırın. Ardından hazırladığınız bu sosu patlıcanların üzerine gelmeyecek şekilde fırın kabının içerisine dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında patlıcanlar güzelce yumuşayana kadar 15 dakika kadar pişirin. Çıkarıp üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyetler olsun!