Yağsız Ispanaklı Börek Tarifi
Yağsız Ispanaklı Börek tarifi: Yağsız Ispanaklı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Yağsız Ispanaklı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Yağsız Ispanaklı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta (144 kalori)
- 1 su bardağı yoğurt (112 kalori)
- 4 yemek kaşığı tam buğday unu (136 kalori)
- 1/2 paket kabartma tozu (9 kalori)
- 1,5 çay kaşığı tuz (0 kalori)
- 1,5 su bardağı yağsız lor peyniri (162 kalori)
- 300 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş) (70 kalori)
- 1/4 demet dereotu (5 kalori)
- 1/4 demet maydanoz (14 kalori)
- 3 adet taze soğan (17 kalori)
- 1/2 çay kaşığı karabiber (3 kalori)
- 2 yemek kaşığı tulum peyniri (100 kalori)
- 1 çay kaşığı mavi haşhaş tohumu (11 kalori)
Yağsız Ispanaklı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Ispanakların sap ve yapraklarını ayırın. Yaprakların üzerine sıcak su koyup 2-3 dakika bekletin.
- Derin bir kap içinde yumurta,yoğurt,tam buğday unu, kabartma tozu, tuz ve lor peynirini karıştırın.
- Ispanak sapları, maydanoz, dereotu, taze soğan ve süzüp fazla suyunu sıktığınız ıspanak yapraklarını olabildiğince ince doğrayın. Sebzeleri yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
- Fırın tepsinizi hafifçe yağlayıp unlayın ve fazlalıkları dökün. Karışımı tepsiye alın üstüne tulum peyniri ve haşhaş ekleyip 180 derecelik fırında 30-40 dakika kızarana kadar pişirin. Pişince fırından alın ve tüketin. Afiyet olsun.