Yağlı Ramazan Çöreği Tarifi
Yağlı Ramazan Çöreği tarifi: Yağlı Ramazan Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Ramazan Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Yağlı Ramazan Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. un (4-5 su bardağı)
- 600 ml. su (2,5 su bardağı)
- 100 gram Natürel Birinci Zeytinyağı
- 60 gram toz şeker (5 yemek kaşığı)
- 10 gram tuz (2 tatlı kaşığı)
- 20 gram kuru maya (2 paket)
- 1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı çörek otu
Yağlı Ramazan Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Su, maya ve şekeri geniş bir karıştırma kabına alın ve 10 dakika boyunca mayanın aktifleşmesi için bekletin.
- Üzerine Komili Natürel Sızma Zeytinyağı'nı ilave edin.
- Hamur için kalan malzemeleri de ekleyerek, yaklaşık 10 dakika boyunca yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini örterek 30 dakika boyunca, oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
- Hazırladığınız bu hamuru 10 cm çapında bir rulo haline getirin ve üzerine bastırarak yassı hale getirin.
- Hazır olan hamurunverev şekillerde kesin.
- Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdikten sonra, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirip servis edin.
- Afiyet olsun!
Yağlı Ramazan Çöreği tarifinin püf noktası nedir?
1 tepsi 10 porsiyon olarak hesaplanmıştır.