Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağlı Ramazan Çöreği Tarifi

Yağlı Ramazan Çöreği

Yağlı Ramazan Çöreği Tarifi

Yağlı Ramazan Çöreği tarifi: Yağlı Ramazan Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Ramazan Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağlı Ramazan Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. un (4-5 su bardağı)
  • 600 ml. su (2,5 su bardağı)
  • 100 gram Natürel Birinci Zeytinyağı
  • 60 gram toz şeker (5 yemek kaşığı)
  • 10 gram tuz (2 tatlı kaşığı)
  • 20 gram kuru maya (2 paket)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı çörek otu

Yağlı Ramazan Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Su, maya ve şekeri geniş bir karıştırma kabına alın ve 10 dakika boyunca mayanın aktifleşmesi için bekletin.
  • Üzerine Komili Natürel Sızma Zeytinyağı'nı ilave edin.
  • Hamur için kalan malzemeleri de ekleyerek, yaklaşık 10 dakika boyunca yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini örterek 30 dakika boyunca, oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  • Hazırladığınız bu hamuru 10 cm çapında bir rulo haline getirin ve üzerine bastırarak yassı hale getirin.
  • Hazır olan hamurunverev şekillerde kesin.
  • Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdikten sonra, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirip servis edin.
  • Afiyet olsun!

Yağlı Ramazan Çöreği tarifinin püf noktası nedir?

1 tepsi 10 porsiyon olarak hesaplanmıştır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025