Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağlı Pide Tarifi

Yağlı Pide

Yağlı Pide Tarifi

Yağlı Pide tarifi: Yağlı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Pide nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağlı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet ramazan pidesi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı çökelek (arzuya göre lor peyniri)

Yağlı Pide tarifi nasıl yapılır?

  • Ramazan pidelerini kare şeklinde doğrayın.
  • Bir tencereye 1 su bardağı kadar su koyup kaynatın. Üzerine süzgeç veya buharda pişirme aparatını yerleştirip pideleri ekleyin ve yumuşacık olana dek buharda pişirin.
  • Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Üzerine sütü ilave edip ısıtın ve kaynatmadan ocaktan alın.
  • Buharda yumuşamış olan pideleri geniş bir tepsiye aktarın.
  • Pidelerin üzerine tereyağlı süt karışımını gezdirin ve güzelce harmanlayın.
  • Son olarak çökelek peynirini pidelerin üzerine gezdirin ve bekletmeden afiyetle tüketin!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025