Yağlı Pide Tarifi
Yağlı Pide tarifi: Yağlı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Yağlı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet ramazan pidesi
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı çökelek (arzuya göre lor peyniri)
Yağlı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Ramazan pidelerini kare şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye 1 su bardağı kadar su koyup kaynatın. Üzerine süzgeç veya buharda pişirme aparatını yerleştirip pideleri ekleyin ve yumuşacık olana dek buharda pişirin.
- Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Üzerine sütü ilave edip ısıtın ve kaynatmadan ocaktan alın.
- Buharda yumuşamış olan pideleri geniş bir tepsiye aktarın.
- Pidelerin üzerine tereyağlı süt karışımını gezdirin ve güzelce harmanlayın.
- Son olarak çökelek peynirini pidelerin üzerine gezdirin ve bekletmeden afiyetle tüketin!