Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu tarifi: Yağlı Kırmızı Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Kırmızı Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kavanoz
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. kapya biber
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 8-9 diş sarımsak
- 8-9 dal maydanoz
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Kapya biberleri güzelce yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra dikey bir şekilde ortadan ikiye kesin ve tohumlarını temizleyin.Biberleri yaklaşık iki parmak kalınlığında doğrayın.
- Bir tencereye sirkeyi, zeytinyağını ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın ve kaynatın.Daha sonra doğradığınız biberleri de tencereye alıp yaklaşık 5 dakika haşlayın. Diriliğini kaybeden biberleri geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakın.
- Maydanoz ve sarımsakları doğrayın.
- Soğuyan biberlere, doğradığınız maydanozları , birkaç parçaya böldüğünüz sarımsakları ekleyip karıştırın.
- Bir kavanoza hazırladığınız biberleri doldurun ve üzerine tepsinin dibinde kalan yağ ve sirke karışımını boşaltın.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve 1 gece dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldırın. Yağlı biber turşunuz hazır! Afiyet olsun!