Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu tarifi: Yağlı Kırmızı Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Kırmızı Biber Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. kapya biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 8-9 diş sarımsak
  • 8-9 dal maydanoz

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Kapya biberleri güzelce yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra dikey bir şekilde ortadan ikiye kesin ve tohumlarını temizleyin.Biberleri yaklaşık iki parmak kalınlığında doğrayın.
  • Bir tencereye sirkeyi, zeytinyağını ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın ve kaynatın.Daha sonra doğradığınız biberleri de tencereye alıp yaklaşık 5 dakika haşlayın. Diriliğini kaybeden biberleri geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakın.
  • Maydanoz ve sarımsakları doğrayın.
  • Soğuyan biberlere, doğradığınız maydanozları , birkaç parçaya böldüğünüz sarımsakları ekleyip karıştırın.
  • Bir kavanoza hazırladığınız biberleri doldurun ve üzerine tepsinin dibinde kalan yağ ve sirke karışımını boşaltın.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve 1 gece dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldırın. Yağlı biber turşunuz hazır! Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025