Yağlı Kağıtta Hamsi Tava Tarifi
Yağlı Kağıtta Hamsi Tava tarifi: Yağlı Kağıtta Hamsi Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Kağıtta Hamsi Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Yağlı Kağıtta Hamsi Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram temizlenmiş karadeniz hamsi
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
- 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 2 adet yağlı kağıt
Yağlı Kağıtta Hamsi Tava tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yağlı kağıdın birini tezgaha serip biraz yağlamakla işe başlayalım.
- Mısır unu ve tuzu bir tabakta karıştıralım. Temizlenmiş ve yıkanmış hamsileri bu karışıma bulayıp kuyrukları ortaya gelecek şekilde hafifçe yağladığımız yağlı kağıt üzerine dizelim.
- Hamsileri bir yuvarlak oluşturacak şekilde dizdikten sonra biraz da üzerine yağ gezdirelim.
- Diğer yağlı kağıdı üzerine kapatıp kenarlardan kıvırarak kapatalım.
- Tavamız hafif ısınınca yağlı kağıdı koyalım. Ara ara pişen yüzü kontrol edelim. İçindeki buharın çıkması ve hamsilerin daha çıtır olması için üstte kalan kağıtta delik açalım.
- Yağlı kağıdın diğer yüzünün de pişmesi için bir tabak yardımıyla kağıdı ters çevirelim ve kağıdın üstte kalan yüzüne de pişme esnasında bir delik açalım.
- Her iki taraf da pişince servise hazır. Afiyet olsun.
Yağlı Kağıtta Hamsi Tava tarifinin püf noktası nedir?
İçindeki buharın çıkması ve hamsilerin daha çıtır olması için üstte yağlı kağıtlarda pişme esnasında delik açılması gerekir.
Yağlı Kağıtta Hamsi Tava tarifi için servis önerisi
Soğan ve limon ile servis ederseniz tadından yenmez.