Yağlı Cadı (Cadi) Tarifi
Yağlı Cadı (Cadi) tarifi: Yağlı Cadı (Cadi) için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Cadı (Cadi) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yağlı Cadı (Cadi) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250-300 gram süt kaymağı
- 2 su bardağı süt
- 2,5-3 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yağlı Cadı (Cadi) tarifi nasıl yapılır?
- Süt kaymağına sütü ekleyip bir çırpıcıyla veya blender ile kıvamını sıvılaştırırak açın.
- Bu karışıma tuz ekleyin.
- Kontrollü bir şekilde mısır unu ekleyerek önce kaşık yardımıyla karıştırın, ardından elle yoğurun.
- Yuvarlanan yağlı cadıları elinizle bir kişilik olacak şekilde yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üstlerine elinizle hafifçe bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar ağır ağır pişirin. (Çabuk pişerse içi çekmez. Bu yüzden gerekirse üzerine yağlı kağıt kapatarak bir süre daha pişirmeye devam edin.)
Yağlı Cadı (Cadi) tarifinin püf noktası nedir?
Hamur, elinizde yuvarlanacak kıvama gelene kadar azar azar mısır unu eklemeye devam etmelisiniz. Mısır unu miktarı kaymağın miktarına göre değişeceğinden mısır unu ölçüsünü "aldığı kadar" şeklinde düşünebilirsiniz.
Yağlı Cadı (Cadi) tarifi için servis önerisi
Ayran, turşu ve taze soğanla birlikte servis edebilirsiniz.