Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Biber Turşusu tarifi: Yağlı Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Biber Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağlı Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. sivri biber
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sirke

Yağlı Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Biberleri yıkayıp güzelce temizleyin. Orta kısımlarına ince bir çizik atın.
  • Bir tencerenin içerisine suyu aktarın. Üzerine sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynayınca içerisine biberleri ve sarımsakları aktarın. Biberleri 5 dakika bu şekilde suyun içerisinde pişirin. Biberleri çıkarıp kavanozların içerisine doldurun ve üzerlerinde birkaç parmak boşluk bırakın.
  • Ocaktaki suyu sarımsaklarla birlikte kepçe yardımıyla kavanozların içerisine aktarın. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatın ve ters çevirin.
  • Hazırladığınız turşuları buzdolabına kaldırın ve bu şekilde 4 gün kadar dinlendirin.
  • 4 günün sonunda turşunuz yemeye hazır! Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025