Yağlı Biber Turşusu Tarifi
Yağlı Biber Turşusu tarifi: Yağlı Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük kavanoz
Yağlı Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. sivri biber
- 7-8 diş sarımsak
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı sirke
Yağlı Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Biberleri yıkayıp güzelce temizleyin. Orta kısımlarına ince bir çizik atın.
- Bir tencerenin içerisine suyu aktarın. Üzerine sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayınca içerisine biberleri ve sarımsakları aktarın. Biberleri 5 dakika bu şekilde suyun içerisinde pişirin. Biberleri çıkarıp kavanozların içerisine doldurun ve üzerlerinde birkaç parmak boşluk bırakın.
- Ocaktaki suyu sarımsaklarla birlikte kepçe yardımıyla kavanozların içerisine aktarın. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatın ve ters çevirin.
- Hazırladığınız turşuları buzdolabına kaldırın ve bu şekilde 4 gün kadar dinlendirin.
- 4 günün sonunda turşunuz yemeye hazır! Afiyet olsun.