Yağlı Biber Turşusu Tarifi
Yağlı Biber Turşusu tarifi: Yağlı Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 küçük kavanoz
Yağlı Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram kıl biber (biraz da dolmalık biber)
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 litre su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı iri tuz
- 3 diş sarımsak
Yağlı Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Suyu, sirkeyi, sıvıyağı, 3 yemek kaşığı turşu tuzunu ve sarımsakları büyükçe bir tencereye alıp kaynatalım.
- Su kaynarken biberlerimizi yıkayıp kurutalım ve dilediğimiz boyutta keselim.(Biberlerin başlarını koparmayalım.)
- Kaynayan suya biberleri atalım ve 2-3 dakika kaynayan suyun içinde çevirip bir kaba alalım.(Kaynattığınız suyu dökmeyin, en son biberlerin üzerine dökeceğiz ve 3 dakikadan fazla kaynatmayın aksi halde biberler kavanozda erir.)
- Biberlerin işlemi bittikten sonra soğuk suyun altında şoklayalım.(Sıcaklığı gidene kadar soğuk suda yıkamak yeterlidir.)
- Turşuyu saklayacağımız kavanoza biberleri dolduralım. Kalan 1 yemek kaşığı turşu tuzunu da ekleyelim.
- Biberleri kaynattığımız suyu kavanozlara biberlerin üstünü geçicek şekilde dökelim ve ağzını sıkıca kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
- Ertesi gün mis gibi servis edelim. Afiyetler olsun!