Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Biber Turşusu tarifi: Yağlı Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Biber Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağlı Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram kıl biber (biraz da dolmalık biber)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 litre su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı iri tuz
  • 3 diş sarımsak

Yağlı Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Suyu, sirkeyi, sıvıyağı, 3 yemek kaşığı turşu tuzunu ve sarımsakları büyükçe bir tencereye alıp kaynatalım. 
  • Su kaynarken biberlerimizi yıkayıp kurutalım ve dilediğimiz boyutta keselim.(Biberlerin başlarını koparmayalım.)
  • Kaynayan suya biberleri atalım ve 2-3 dakika kaynayan suyun içinde çevirip bir kaba alalım.(Kaynattığınız suyu dökmeyin, en son biberlerin üzerine dökeceğiz ve 3 dakikadan fazla kaynatmayın aksi halde biberler kavanozda erir.)
  • Biberlerin işlemi bittikten sonra soğuk suyun altında şoklayalım.(Sıcaklığı gidene kadar soğuk suda yıkamak yeterlidir.)
  • Turşuyu saklayacağımız kavanoza biberleri dolduralım. Kalan 1 yemek kaşığı turşu tuzunu da ekleyelim.
  • Biberleri kaynattığımız suyu kavanozlara biberlerin üstünü geçicek şekilde dökelim ve ağzını sıkıca kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
  • Ertesi gün mis gibi servis edelim. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025