Yağlı Biber Turşusu Tarifi
Yağlı Biber Turşusu tarifi: Yağlı Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
Yağlı Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram yeşil biber
- 3 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı su
- 2 baş sarımsak
Yağlı Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Su, zeytinyağı sirke ve tuzu uygun bir tencereye ekleyin ve kaynatın.
- Kaynayan sosa ikiye böldüğünüz biberleri ekleyip rengi sararana kadar kavurun.
- Kavrulan biberlere sarımsakları ve kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekleyip 3 dakika kavurun.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurun. Kapağı 2 geri 1 ileri yaparak kavanozu vakumlayın mutlaka yeni kapak kullanın.
- Havlunun üstüne ters çevirip 1 gece bu şekilde bekletin. Afiyet olsun.