Yağlı Biber Turşusu Tarifi
Yağlı Biber Turşusu tarifi: Yağlı Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 küçük kavanoz
Yağlı Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram sivri biber (kıl biber)
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 6-7 diş sarımsak
Yağlı Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Önce biberleri yıkayalım, saplarını kesip uzunluğuna göre ikiye üçe bölelim.
- Derin bir tencereye su, zeytinyağı, üzüm sirkesi ve tuzu koyalım ve kaynatalım.
- Orta ateşte kaynayan suya biberleri ve sarımsakları atalım ve 2-3 dakika delikli kevgirle karıştırarak kaynatalım.
- Ocakta fazla tutmayalım ve biberler hafif diri kalsın.
- Biberleri temiz bir maşayla alarak sarımsaklarla birlikte kavanoza dolduralım.
- Tencerede kalan turşu suyunu kavanozun üzerinde 1-1, 5 cm boşluk kalacak şekilde kavanoza ekleyelim.
- Soğuyunca kapağını sıkıca kapatarak turşuyu buzdolabına alalım.1-2 gün sonra yemeye hazır. Afiyet olsun.
Yağlı Biber Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Kullanılan bardak ölçüsü 200 mililitredir.