Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Yağlı Biber Turşusu tarifi: Yağlı Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlı Biber Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağlı Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram sivri biber (kıl biber)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 6-7 diş sarımsak

Yağlı Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Önce biberleri yıkayalım, saplarını kesip uzunluğuna göre ikiye üçe bölelim.
  • Derin bir tencereye su, zeytinyağı, üzüm sirkesi ve tuzu koyalım ve kaynatalım.
  • Orta ateşte kaynayan suya biberleri ve sarımsakları atalım ve 2-3 dakika delikli kevgirle karıştırarak kaynatalım.
  • Ocakta fazla tutmayalım ve biberler hafif diri kalsın.
  • Biberleri temiz bir maşayla alarak sarımsaklarla birlikte kavanoza dolduralım.
  • Tencerede kalan turşu suyunu kavanozun üzerinde 1-1, 5 cm boşluk kalacak şekilde kavanoza ekleyelim.
  • Soğuyunca kapağını sıkıca kapatarak turşuyu buzdolabına alalım.1-2 gün sonra yemeye hazır. Afiyet olsun.

Yağlı Biber Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Kullanılan bardak ölçüsü 200 mililitredir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025