Yağlama Tarifi
Yağlama tarifi: Yağlama için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yağlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1,5 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 adet soğan
Yağlama tarifi nasıl yapılır?
- Su, süt, zeytinyağı, 1 yemek kaşığı şeker ile maya açılır ve un yavaş yavaş eklenerek hamur kıvamına getirilir.
- Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır, sonrasında 10 bezeye ayrılır ve un eklenerek oklava yardımı ile daire şeklinde açılır. Üzerleri kapalı şekilde bekletilir.
- 1 kaşık zeytinyağı, 1 soğan pembeleşimceye kadar sotelenir. Sonra kıyma, kimyon ve karabiber eklenir. Kıymalar renk alınca domates püresi ve salça eklenir. Gerekirse az su eklenir ve su çektirilene kadar pişirilir.
- Önceden ısıtılmış tava fırça ile hafif yağlanarak açılan hamurlar pişirilir.
- Lavaşlar hafif soğuyınca her katın arasına sos eklenerek üst üste dizilir.
- Ortasına sarımsak tozu ve az tuz eklenmiş yoğurt eklenir.
Yağlama tarifinin püf noktası nedir?
Lavaşlar soğumadan soslamayın, hamur olur.