Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağlama Tarifi

Yağlama

Yağlama Tarifi

Yağlama tarifi: Yağlama için gerekli malzemeler nelerdir? Yağlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 adet soğan

Yağlama tarifi nasıl yapılır?

  • Su, süt, zeytinyağı, 1 yemek kaşığı şeker ile maya açılır ve un yavaş yavaş eklenerek hamur kıvamına getirilir.
  • Hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır, sonrasında 10 bezeye ayrılır ve un eklenerek oklava yardımı ile daire şeklinde  açılır. Üzerleri kapalı şekilde bekletilir.
  • 1 kaşık zeytinyağı, 1 soğan pembeleşimceye kadar sotelenir. Sonra kıyma, kimyon ve karabiber eklenir. Kıymalar renk alınca domates püresi ve salça eklenir. Gerekirse az su eklenir ve su çektirilene kadar pişirilir.
  • Önceden ısıtılmış tava fırça ile hafif yağlanarak açılan hamurlar pişirilir.
  • Lavaşlar hafif soğuyınca her katın arasına sos eklenerek üst üste dizilir.
  • Ortasına sarımsak tozu ve az tuz eklenmiş yoğurt eklenir.

Yağlama tarifinin püf noktası nedir?

Lavaşlar soğumadan soslamayın, hamur olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025