Yağ Yakan Çorba Tarifi
Yağ Yakan Çorba tarifi: Yağ Yakan Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Yağ Yakan Çorba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yağ Yakan Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet lahana (ince kıyılmış)
- 1 adet havuç (doğranmış)
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kapya biber (doğranmış)
- 2 adet meksika biberi (doğranmış)
- 1 demet maydanoz (kıyılmış)
- 1/2 demet dereotu (kıyılmış)
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet limonun suyu
- 1,5 litre su
Yağ Yakan Çorba tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tencereye doğranmış lahana, havuç, soğan, kapya biber, soğan, sarımsak ve meksika biberini aktarın.
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip, orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
- Limon suyu, karabiber, kimyon ve zerdeçalı da çorbanın içerisine ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika kadar daha pişirin.
- Son olarak kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ilave ettikten sonra karıştırın ve ocaktan alın. Çorbanızı sıcak olarak servis edin.