Yağ Mantısı Tarifi
Yağ Mantısı tarifi: Yağ Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yağ Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yağ Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç Harcı İçin:
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
Sosu İçin:
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates püresi
Kızartmak İçin:
- 3 su bardağı kızartma yağı
Yağ Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı rondodan geçirin.
- Kıyma, soğan ve baharatları bir kasede yoğurun ve iç harcınızın üzerine streç film kapatarak buzdolabında dinlendirin.
Yağ Mantısı tarifinin püf noktası nedir?
Kıymalı harcı dolapta bekletmek harcın lezzetinin yoğunluğunu artıracaktır. Hamurunu hazırlamak için kullanacağınız suyu ılık kullanmak hamurun mayalanma süresini kısaltacaktır.
Yağ Mantısı tarifi için servis önerisi
Nane, sumak ve pul biber dökerek servis edebilirsiniz.