Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağ Mantısı Tarifi

Yağ Mantısı

Yağ Mantısı Tarifi

Yağ Mantısı tarifi: Yağ Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yağ Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağ Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç Harcı İçin:

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta

Sosu İçin:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates püresi

Kızartmak İçin:

  • 3 su bardağı kızartma yağı

Yağ Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı rondodan geçirin.
  • Kıyma, soğan ve baharatları bir kasede yoğurun ve iç harcınızın üzerine streç film kapatarak buzdolabında dinlendirin.

Yağ Mantısı tarifinin püf noktası nedir?

Kıymalı harcı dolapta bekletmek harcın lezzetinin yoğunluğunu artıracaktır. Hamurunu hazırlamak için kullanacağınız suyu ılık kullanmak hamurun mayalanma süresini kısaltacaktır.

Yağ Mantısı tarifi için servis önerisi

Nane, sumak ve pul biber dökerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025