Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

Yağ Çekmeyen Pişi

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

Yağ Çekmeyen Pişi tarifi: Yağ Çekmeyen Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Yağ Çekmeyen Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağ Çekmeyen Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı soda
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı yoğurt (koyu kıvamlı)
  • 3,5 - 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Yağ Çekmeyen Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç tüm sıvı malzemeleri bir kabın içerisine alın ve güzelce çırpın.
  • Çırptığınız sıvıların üzerine azar azar un ilave ederek güzelce yoğurun. Ele yapışmayan homojen kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerinde orta kalınlıkta olacak şekilde açın.
  • Ardından bu hamurdan bıçak yardımıyla kareler kesin. Dilerseniz çay bardağı ya da su bardağı yardımıyla yuvarlaklar ya da başka şekillerde kesebilirsiniz.
  • Yağınızı bir tavanın içerisine alın ve yağı kızdırın. Ardından kestiğiniz hamur parçalarını kızgın yağın içerisine atıp kızartın.
  • Kızaran pişilerinizi tavadan kevgir yardımıyla alın. Kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alın ve fazla yağının akmasını sağlayın. Çıtır çıtır pişileriniz hazır, afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025