Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi
Yağ Çekmeyen Pişi tarifi: Yağ Çekmeyen Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Yağ Çekmeyen Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yağ Çekmeyen Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı soda
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 su bardağı yoğurt (koyu kıvamlı)
- 3,5 - 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Yağ Çekmeyen Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm sıvı malzemeleri bir kabın içerisine alın ve güzelce çırpın.
- Çırptığınız sıvıların üzerine azar azar un ilave ederek güzelce yoğurun. Ele yapışmayan homojen kıvamlı bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerinde orta kalınlıkta olacak şekilde açın.
- Ardından bu hamurdan bıçak yardımıyla kareler kesin. Dilerseniz çay bardağı ya da su bardağı yardımıyla yuvarlaklar ya da başka şekillerde kesebilirsiniz.
- Yağınızı bir tavanın içerisine alın ve yağı kızdırın. Ardından kestiğiniz hamur parçalarını kızgın yağın içerisine atıp kızartın.
- Kızaran pişilerinizi tavadan kevgir yardımıyla alın. Kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alın ve fazla yağının akmasını sağlayın. Çıtır çıtır pişileriniz hazır, afiyetler olsun!