Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi
Yağ Çekmeyen Pişi tarifi: Yağ Çekmeyen Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Yağ Çekmeyen Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Yağ Çekmeyen Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pişi için:
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucu toz şeker
- 3 su bardağı un (aldığı kadar)
Kızartmak için:
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
Yağ Çekmeyen Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim mutlaka.
- Un hariç malzemelerimizi hamur yoğurma kabımıza alıp karıştırıyoruz.
- Ardından yavaş yavaş ölçülü bir şekilde unumuzu ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu 10 dakika üstü kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz.
- Tezgahımızın üzerine un serpip hamurumuzu elimizle yuvarlak bir beze haline getirip oklava yardımı ile açıyoruz.
- Ardından istediğimiz şekli veriyoruz.
- Önceden ısıtmış olduğumuz yağımızın içinde arkalı önlü şekilde kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Yağ Çekmeyen Pişi tarifinin püf noktası nedir?
Mayalanma süresi, bekleme derdiniz de yok! İstediğiniz şekli vererek yapabilirsiniz. Ben elimde olan donat kalıbı ile şekil verdim. Siz de evinizde olan kurabiye kalıbı veya bir bardak yardımı ile de şekil verebilirsiniz.