Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi
Yağ Çekmeyen Pişi tarifi: Yağ Çekmeyen Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Yağ Çekmeyen Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Yağ Çekmeyen Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un
İçi için:
Yağ Çekmeyen Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına ılık süt ve suyu alın. Kuru maya ve şekeri de ekleyip karıştırın, biraz bekletin. Diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edin. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp yarım saat mayalandırın. Mayalanan hamuru ikiye bölün. Un serpilmiş tezgaha hamurun birini alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
- Su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz hamurun ortasını da duy ile açın. Hamurların üzerini örtün.
- Diğer hamurdan da ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açın. İçine kaşar peyniri koyun ve kapatarak yassı şekil verin. Bu hamurların da üzerini örtün 20 dakika kadar mayalansınlar.
- Kızgın yağda önlü arkalı çevirerek pişirin. Afiyet olsun.