Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi Tarifi
Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi tarifi: Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pişi için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un (aldığı kadar)
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ (yeteri kadar)
Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri ekleyelim.
- Üzerine kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurun.
- Hafif unlu merdane yardımıyla hamuru açın.
- Çok ince olmamasına dikkat edin. Cam bir bardak yardımıyla yuvarlaklar halinde kesin.
- Hamur çok hızlı bir şekilde pişiyor. Bu yüzden hepsine şekil verin ondan sonra pişirelim.
- Kızgın yağda alt üst ederek kızartın. Afiyet olsun.
Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuzu yoğurduktan sonra 15-20 dakika dinlendirirseniz hamurunuz daha kolay açılacaktır. Yağın kızgın olması çok önemli! Kızgın yağda pişmeyen pişinin içi hamur kalabilir!