Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi Tarifi

Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi

Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi Tarifi

Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi tarifi: Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pişi için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un (aldığı kadar)

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ (yeteri kadar)

Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri ekleyelim.
  • Üzerine kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurun.
  • Hafif unlu merdane yardımıyla hamuru açın.
  • Çok ince olmamasına dikkat edin. Cam bir bardak yardımıyla yuvarlaklar halinde kesin.
  • Hamur çok hızlı bir şekilde pişiyor. Bu yüzden hepsine şekil verin ondan sonra pişirelim.
  • Kızgın yağda alt üst ederek kızartın. Afiyet olsun.

Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuzu yoğurduktan sonra 15-20 dakika dinlendirirseniz hamurunuz daha kolay açılacaktır. Yağın kızgın olması çok önemli! Kızgın yağda pişmeyen pişinin içi hamur kalabilir!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025