Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tarifi
Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması tarifi: Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı soda
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Kızartmak için:
Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, soda ve yoğurdu bir kaba aktarın. Tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
- Kabartma tozu ve tuzu da ekleyin. Üzerine azar azar un ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan orta büyüklükte bezeler elde edin. Hafif unlanmış tezgahın üzerinde 2 cm kalınlığında merdane yardımıyla açın.
- Açtığınız hamuru kare kare kesin.
- Yağı tavaya aktarın ve kızdırın. Ardından kestiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın.
- Kevgir yardımıyla kızarmış hamurları yağdan çıkarın.Fazla yağlarını süzdürün. Ardından sıcak sıcak servis edin.