Yabani Mantarlı Karnabahar Graten Tarifi
Yabani Mantarlı Karnabahar Graten tarifi: Yabani Mantarlı Karnabahar Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Yabani Mantarlı Karnabahar Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yabani Mantarlı Karnabahar Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet karnabahar
- 1 adet soğan
- 2 adet taze soğan
- 2 kase yaban mantarı
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
- 1 adet kırmızı biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 mililitre süt
- 2 adet karanfil
- 1 adet defne yaprağı
- 0.5 adet kuru soğan
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı (silme) muskat cevizi rendesi
- 150 gram taze kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
Yabani Mantarlı Karnabahar Graten tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharları orta boy parçalara bölün ve buharda pişirin. Çok ufak parçalara bölmeyin çünkü karnabaharları dilimleyerek yerleştireceğiz fırın kabına.
- Soğanı küp şeklinde doğrayın, mantarları dilimleyin. İki kaşık zeytinyağı eklediğiniz tavanızda önce soğanları biraz tuz ekleyerek soteleyin.
- Mantarları ve ince dilimlediğiniz kırmızı biber ve taze soğanları ezilmiş sarımsak ve karabiberle tavaya ekleyip, yüksek ateşte mantarlar pişinceye kadar soteleyin.Pişen mantarları kenara alın.
- Beşamel Sos:Defne yaprağını karanfil tanesinin yardımıyla soğana saplayıp sütle beraber bir taşım kaynatın ve soğuması için kenara alın.
- Sos tenceresinde erittiğiniz tereyağına unu ekleyip 40-50 saniye kavurun. Sütün 1/3’ünü kavrulan una ekleyip bir çırpıcı yardımıyla hızla çırpın.Karışım homojen olduğunda kalan sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Muskat rendesini ekleyin.Sos hafif kaynamaya başladığında ateşten alın.
- Isıya dayanıklı fırın kabınıza dilimlediğiniz karnabaharları bir kat dizin, üzerine mantar ve beşamel sosunu dökün.
- Bu şekilde bir kat daha hazırlayın. En son kata karnabaharları dizip üzerine kalan beşamel sosunu yayın.
- Rende kaşar peynirini ekleyin. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip 180 C önceden ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak, dumanı üstünde servis edin.