Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yabani Mantarlı Karnabahar Graten Tarifi

Yabani Mantarlı Karnabahar Graten

Yabani Mantarlı Karnabahar Graten Tarifi

Yabani Mantarlı Karnabahar Graten tarifi: Yabani Mantarlı Karnabahar Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Yabani Mantarlı Karnabahar Graten nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yabani Mantarlı Karnabahar Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 2 adet taze soğan
  • 2 kase yaban mantarı
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 mililitre süt
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet defne yaprağı
  • 0.5 adet kuru soğan
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı (silme) muskat cevizi rendesi
  • 150 gram taze kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı karabiber

Yabani Mantarlı Karnabahar Graten tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharları orta boy parçalara bölün ve buharda pişirin. Çok ufak parçalara bölmeyin çünkü karnabaharları dilimleyerek yerleştireceğiz fırın kabına.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayın, mantarları dilimleyin. İki kaşık zeytinyağı eklediğiniz tavanızda önce soğanları biraz tuz ekleyerek soteleyin.
  • Mantarları ve ince dilimlediğiniz kırmızı biber ve taze soğanları ezilmiş sarımsak ve karabiberle tavaya ekleyip, yüksek ateşte mantarlar pişinceye kadar soteleyin.Pişen mantarları kenara alın.
  • Beşamel Sos:Defne yaprağını karanfil tanesinin yardımıyla soğana saplayıp sütle beraber bir taşım kaynatın ve soğuması için kenara alın.
  • Sos tenceresinde erittiğiniz tereyağına unu ekleyip 40-50 saniye kavurun. Sütün 1/3’ünü kavrulan una ekleyip bir çırpıcı yardımıyla hızla çırpın.Karışım homojen olduğunda kalan sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Muskat rendesini ekleyin.Sos hafif kaynamaya başladığında ateşten alın.
  • Isıya dayanıklı fırın kabınıza dilimlediğiniz karnabaharları bir kat dizin, üzerine mantar ve beşamel sosunu dökün.
  • Bu şekilde bir kat daha hazırlayın. En son kata karnabaharları dizip üzerine kalan beşamel sosunu yayın.
  • Rende kaşar peynirini ekleyin. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip 180 C önceden ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak, dumanı üstünde servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025