Yaban Mersinli Yulaf Topları Tarifi
Yaban Mersinli Yulaf Topları tarifi: Yaban Mersinli Yulaf Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli Yulaf Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Yaban Mersinli Yulaf Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı doğranmış kuru yaban mersini
- 2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
- 1 su bardağı öğütülmüş yulaf
- 1/4 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1/4 su bardağı çekilmiş fındık
- 1/4 su bardağı çekilmiş badem
- 1/2 su bardağı süt (arzuya göre laktozsuz)
Yaban Mersinli Yulaf Topları tarifi nasıl yapılır?
- Kuru malzemeleri karıştırın.
- Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
- Kaşık veya elinizle yuvarlak şekiller verin.
- Kakao, Hindistan cevizi tozu, keten tohumuna bulayın.
- Yarım saat dolapta dinlendirin. Ardından tüketin.
Yaban Mersinli Yulaf Topları tarifinin püf noktası nedir?
Ellerinizi hafif ıslayarak yuvarlamanız daha kolay olacaktır.