Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yaban Mersinli Yulaf Lapası Tarifi

Yaban Mersinli Yulaf Lapası

Yaban Mersinli Yulaf Lapası Tarifi

Yaban Mersinli Yulaf Lapası tarifi: Yaban Mersinli Yulaf Lapası için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli Yulaf Lapası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yaban Mersinli Yulaf Lapası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 çorba kaşığı yulaf ezmesi
  • 100 mililitre süt
  • 100 mililitre su
  • 1 çay kaşığı (silme) tarçın
  • 15 adet yaban mersini
  • 1 çay kaşığı (silme) bal

Yaban Mersinli Yulaf Lapası tarifi nasıl yapılır?

  • Yulaf lapası, süt ve suyu küçük bir kap veya kavanoza koyun. Üstünü kapatın. Geceden buzdolabında bırakın.
  • Sabaha kadar yumuşamış yulaflarınızı içindeki sütü ve suyuyla küçük bir tencereye alın. Tarçın ve yaban mersinlerini ekleyip yüksek ateşte pişirmeye başlayın.
  • Sürekli karıştırarak pişirin, dibi tutmasın. Piştikçe yaban mersinleri rengini lapaya vermeye başlayacaktır.
  • İstediğiniz kıvama ulaştığında sevdiğiniz kasenize koyup üzerine balınızı ekleyin ve biraz daha tarçın serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yaban Mersinli Yulaf Lapası tarifinin püf noktası nedir?

Akşamdan buzdolabında bekleyen yulaflar çok daha hızlı pişecektir ve daha yumuşacık olacaktır. Pişirdikten sonra kıvamı çok yoğun gelirse, kaseye aldıktan sonra biraz süt ile kıvamını açabilirsiniz.

Yaban Mersinli Yulaf Lapası tarifi için servis önerisi

Üzerine bal, tarçın ve hatta hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz. Üzerine taze meyveler doğrayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025