Yaban Mersinli Tavuk Tarifi
Yaban Mersinli Tavuk tarifi: Yaban Mersinli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Yaban Mersinli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kanatlı organik tavuk göğsü
- 20 gram kurutulmuş yaban mersini
- 10 gram sarımsak
- 100 gram bitkisel susuz yağ
- 5 gram taze kekik
- 5 gram taze biberiye
- 3 gram karabiber
- 2 gram tuz
Sosu için:
- 200 ml. tavuk suyu
- 20 ml. beyaz şarap
- 30 gram porcini balzamik sirke
- 80 gram krema
- 40 gram tereyağı
- 2 gram kakule
Yaban Mersinli Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Organik tavuk göğsünü deri ve kanat kısmı üzerinde kalacak şekilde fileto şeklinde açın.
- Taze kekik ve ayıklanmış biberiye parçalarını, sarımsaklarla birlikte incecik kıyın.
- İncecik kıyılmış taze ot, sarımsak, kurutulmuş yaban mersini, karabiber ve tuz ilavesiyle rulo şeklinde sarın.
- Bitkisel susuz yağla harmanladığınız rulo tavuk göğsünü, sous vide tekniğini kullanarak vakumlu poşetler içerisinde 60 derecede 4 saat kadar pişirin.
- Sosu için; tavuk suyunu, beyaz şarap ve porcini balzamik sirke ilavesiyle kısık ateşte çektirin. Tereyağı ve kremayla bağlayıp kakule ile aroma verin.
- Vakum poşetinden çıkan tavuğu kızarması için kısa süre fırınlayıp dilimledikten sonra sosu eşliğinde bekletmeden servis edin.
Yaban Mersinli Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
"Sous vide" tekniğiyle vakum poşetlerinde pişireceğiniz tavuğu, evinizde fırın poşetlerinde pişirebilir arzuya göre fırınladıktan sonra sos eşliğinde servis edebilirsiniz.