Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yaban Mersinli Muhallebi Tarifi

Yaban Mersinli Muhallebi

Yaban Mersinli Muhallebi Tarifi

Yaban Mersinli Muhallebi tarifi: Yaban Mersinli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yaban Mersinli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam damla sakızı
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 avuç yaban mersini

Yaban mersini peltesi için:

  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 paket vanilya

Yaban Mersinli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü ve vanılya hariç tüm malzemeyi tencereye koyup karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayınca ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştıralım. İçine bir avuç yaban mersini ekleyip kuplara koyalım.
  • Yaban mersini ve suyu ayrı bir kapta kaynatalım. Daha sonra yaban mersinlerini çıkaralım.
  • İçine nişastayı az suda çözdürerek ekleyelim. Şekeri de ekleyip kaynanana kadar karıştıralım.
  • Yarım paket vanilyayı ekleyip ocaktan alıp muhallebicinin üstüne ekleyelim. Afiyet olsun.

Yaban Mersinli Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Kuru yaban mersini meyvesi çıkarılmalıdır. Acı yapar ancak taze yaban mersini kullanırsanız, içerisinde servis yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025