Yaban Mersinli, Limonlu Kek Tarifi
Yaban Mersinli, Limonlu Kek tarifi: Yaban Mersinli, Limonlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli, Limonlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 dilim
Yaban Mersinli, Limonlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 200 gram yaban mersini marmeladı
- 600 mililitre süt
- 2 adet yumurt sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 50 gram tereyağ
- 1 çay kaşığı limon aroması
Yaban Mersinli, Limonlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak keki hazırlamakla başlayalım. Bunun için yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Yoğurdu ve sıvı yağını da ekleyelim ve çırpalım.
- Unu ve kabartma tozunu eleyelim ve karışıma ekleyelim.
- Vanilin ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştıralım ve kelepçeli kek kalıbına dökelim.
- 180 derecede 20-25 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Limonlu muhallebi için sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı küçük bir tencereye alalım. Karışması için iyice çırpalım ve kısık ateşte koyulaşıp kaynayana kadar pişirelim.
- Ateşten aldıktan sonra tereyağı ve limon aromasını da ekleyelim ve tereyağı eriyene kadar karıştıralım. Dilerseniz limon kabuğu rendesi de koyabilirsiniz.
- Soğuyan kekin üzerine yaban mersini marmeladını/reçelini dökelim ve her tarafa eşit şekilde yayalım.
- Üzerine hazırladığımız limonlu kremayı dökelim.
- Birkaç saat dinlendirdikten sonra arzuya göre süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.