Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yaban Mersinli, Limonlu Kek Tarifi

Yaban Mersinli, Limonlu Kek

Yaban Mersinli, Limonlu Kek Tarifi

Yaban Mersinli, Limonlu Kek tarifi: Yaban Mersinli, Limonlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli, Limonlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yaban Mersinli, Limonlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 200 gram yaban mersini marmeladı
  • 600 mililitre süt
  • 2 adet yumurt sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gram tereyağ
  • 1 çay kaşığı limon aroması

Yaban Mersinli, Limonlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak keki hazırlamakla başlayalım. Bunun için yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Yoğurdu ve sıvı yağını da ekleyelim ve çırpalım.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyelim ve karışıma ekleyelim.
  • Vanilin ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştıralım ve kelepçeli kek kalıbına dökelim.
  • 180 derecede 20-25 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Limonlu muhallebi için sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı küçük bir tencereye alalım. Karışması için iyice çırpalım ve kısık ateşte koyulaşıp kaynayana kadar pişirelim.
  • Ateşten aldıktan sonra tereyağı ve limon aromasını da ekleyelim ve tereyağı eriyene kadar karıştıralım. Dilerseniz limon kabuğu rendesi de koyabilirsiniz.
  • Soğuyan kekin üzerine yaban mersini marmeladını/reçelini dökelim ve her tarafa eşit şekilde yayalım.
  • Üzerine hazırladığımız limonlu kremayı dökelim.
  • Birkaç saat dinlendirdikten sonra arzuya göre süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025