Yaban Mersinli Limonlu Cheesecake Tarifi
Yaban Mersinli Limonlu Cheesecake tarifi: Yaban Mersinli Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli Limonlu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Yaban Mersinli Limonlu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 100 gram tereyağı
- 2 paket tam buğdaylı bisküvi
Peynirli kreması için:
- 600 gram labne
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram krema
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 100-150 gram yaban mersini
Limonlu sos için:
- 2 adet yumurta
- 2 paket vanilya
- 2 adet limon
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
Yaban Mersinli Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için bisküvileri robottan geçirdim ve eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırdım. Kalıbımı yaklaşık 24 cm ayarladım.
- Hazırladığım harcı tabana yaydım ve bardak yardımıyla güzelce bastırıp sıkıştırdım.
- Kreması için, labnenin suyunu iyice süzüp şekerle birlikte tel çırpıcıyla şeker eriyene kadar çırptım.
- Bu aşamada mikser kullanmıyoruz aksi takdirde sulanabilir, ardından krema ve nişastasını da koyup biraz daha çırptım, yumurtaları tek tek yedire yedire ekledim.
- Derin bir kasede yaban mersinlerini çatal ile hafif suyu çıkana kadar ezdim ve harca ekledim.
- Çok fazla karıştırmadan kremayı hazırladığım bisküvili tabana döktüm.
- Tabanın yan dış duvarlarını cheesecake kenarları beyaz kalması için alüminyum folyo ile kapladım.
- Küçük bir fırın kabına su doldurdum ve cheesecakein yanına yerleştirdim. Önceden ısıtılmış 170 derecede 40 - 45 dakika pişirdim.
- Yanına su koyduğumuz için kekin çatlamasını önleyecektir. Süre sonunda fırının kapağını hafif aralık bırakıp bu şekilde 1 saat soğuma , birden çıkarmayın yoksa sönebilir.
- Diğer yanda sosunu hazırladım. Limonun kabuklarını sos tenceresine rendeledim ve suyunu sıktım. 1 kaşık nişastayı ekleyip çırptım.
- Yumurtaları da ekleyerek güzelce çırptım. En son vanilya ve şekeri de ekleyip iyice karışana kadar çırptım ve kısık ateşte yoğunlaşana kadar pişirdim. Piştikten sonra kabuk tutmaması için ara ara karıştırdım.
- İyice soğumuş olan cheesecakein üzerine gezdirdim ve üzerini kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirdim. Ertesi gün dilimleyip servis ettim. Afiyet olsun.