Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yaban Mersinli Kolay Tart Tarifi

Yaban Mersinli Kolay Tart

Yaban Mersinli Kolay Tart Tarifi

Yaban Mersinli Kolay Tart tarifi: Yaban Mersinli Kolay Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli Kolay Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yaban Mersinli Kolay Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet milföy hamuru
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 su bardağı yaban mersini
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Servisi için:

  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 200 gram yaban mersinli dondurma
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yaban Mersinli Kolay Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığında bekletip, çözülmelerini sağladığınız milföy hamurlarını yan yana dizip, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız milföy hamurunun yuvarlak şeklinde ve kullanacağınız tart kalıbından daha büyük olmasına dikkat edin.
  • Milföy hamurundan oluşan tart tabanını ısıya dayanıklı kalıba yerleştirin. Kalan hamurları tartın kenarına örgü şeklinde yerleştirin.
  • Üzerini çatal yardımıyla birkaç yerinden delin. Kenar kısımlarına arzuya göre çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Toz şeker, taze yaban mersini, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve mısır nişastasını tencereye alın.
  • Yaban mersinlerini suyunu çekip sos haline gelene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Hazırladığınız sosu tart hamuruna yerleştirdiğiniz milföy hamuru üzerine serin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenar kısımları kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra dilimlediğiniz tartı; üzerine serpiştirdiğiniz taze yaban mersinleri, pudra şekeri ve dondurma eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Yaban Mersinli Kolay Tart tarifinin püf noktası nedir?

Milföy hamurlarını oda ısısında çözdürdükten sonra merdane yardımıyla dikkatli bir şekilde açın. Pişirme işlemi öncesinde üzerini çatal yardımıyla birkaç yerden delin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025