Yaban Mersinli Kek Tarifi
Yaban Mersinli Kek tarifi: Yaban Mersinli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Yaban Mersinli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı siyez unu (dilediğiniz unu kullanabilirsiniz)
- 60 gram yaban mersini (1 paketin yarısı kadar)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı limon özütü
Sos için:
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yaban Mersinli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayla birlikte tüm sıvı malzemeler homojen olana kadar karıştırılır ve katı malzemeler eklenir.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında fanlı olarak 25-30 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Sosu yapmak için tencereye limon suyu ve su alınır. Ardından nişasta ve limon kabuğu ilave edilerek kıvam alana kadar karıştırılır, soğumaya bırakılır.
- Sos kekin üzerine dökülür ve isteğe bağlı yaban mersini ve limon kabuğu rendesi eklenir ve hazır. Afiyet olsun!
Yaban Mersinli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek ılınınca sos ile buluşturursanız çok daha iyi olur. Buzdolabında saklarsanız daha uzun süre tüketebilirsiniz.