Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yaban Mersinli Kabak Tarifi

Yaban Mersinli Kabak

Yaban Mersinli Kabak Tarifi

Yaban Mersinli Kabak tarifi: Yaban Mersinli Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yaban Mersinli Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet girit kabağı
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı yaban mersini kurusu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 4 silme yemek kaşığı basmati veya yasmin pirinci

Yaban Mersinli Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye zeytinyağının yarısını koyun, malzemeleri doğrayın.
  • Tencerenin en altına küp küp doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine ayıklanmış dereotunun saplarını, onun da üzerine, ikiye kesilip 2-3 cm kalınlığında doğranmış kabakların yarısını ilave edin.
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinci serpiştirin, üzerine kabakların diğer yarısını, tuzu, karabiberi ve yaban mersinini de ekleyip tencerenin yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin.
  • Önce yüksek ateşte, su kaynayınca ise kısık ateşte, kabaklar yumuşayana kadar ağzı kapalı pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın, dereotunun saplarından ayrılmış kısımlarını serpiştirin. Afiyet olsun.

Yaban Mersinli Kabak tarifinin püf noktası nedir?

Kabakların pişerken ezilmemesine dikkat edin.

Yaban Mersinli Kabak tarifi için servis önerisi

Sarımsaklı yoğurtla çok yakışıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025