Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi
Yaban Mersinli Cheesecake tarifi: Yaban Mersinli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Yaban Mersinli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 paket yulaflı bisküvi
- 75 gram tereyağı
Kreması için:
- 750 gram labne peyniri
- 250 ml. krema
- 250 gram pudra şekeri
- 1 adet limon suyu
Yaban mersinli sos için:
- 400 gram yaban mersini
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Süslemesi için:
- 1 su bardağı yaban mersini
Yaban Mersinli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile mutfak robotunda hamur haline gelene kadar karıştırın.
- Donduktan sonra kolayca servis tabaklarına alınabilmesi için tabanını yağlı kağıtla kapladığınız porsiyonluk kek kalıplarına hamuru paylaştırın.
- Üzerlerini bir ağırlık ya da spatula yardımıyla düzeltin. Cheesecake tabanlarının aralıksız ve muntazam olması önemli.
- Pudra şekeri, labne peyniri, krema ve limon suyunu mikser yardımıyla, yüksek devirde pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Porsiyonluk kalıplarda bulunan bisküvi katları üzerine hazırladığınız krema karışımını eşit olarak paylaştırın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra streç film ile kaplayıp, buzdolabında en az 3 saat kadar bekletin.
- Yaban mersinli sosu için; bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz yaban mersinlerini sos tenceresine alın.
- Buğday nişastasını portakal suyu ile karıştırdıktan sonra sos tenceresine aktarın. Pudra şekeri ve rendelenmiş portakal kabuğunu katın.
- Aralarda sürekli karıştırdığınız sosu, kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Soğuyup, kıvam alan cheesecakeleri servis tabaklarına alın.
- Hazırladığınız yaban mersinli sos ilavesi ve yaban mersini taneleriyle bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Yaban Mersinli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Cheesecake kremasının daha kısa sürede kıvam almasını istiyorsanız; buzlu suda açılması için beklettiğiniz 3 adet yaprak jelatini, az bir miktar sıcak suda benmari usulü eritip kremayla karıştırdıktan sonra diğer malzemelere ekleyebilirsiniz.Sosun yapımında portakal suyu yerine arzu ettiğiniz bir meyvenin taze sıkılmış suyunu kullanabilirsiniz.