Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi
Yaban Mersinli Cheesecake tarifi: Yaban Mersinli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Yaban Mersinli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 125 gram tereyağı
Peynir harcı için:
- 800 gram labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket krema
- 3/4 su bardağı yaban mersini (ezilmiş)
- 1 paket vanilya
Yaban Mersinli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri rondodan çekin ve eritilmiş tereyağı ile karıştırıp, kelepçeli kalıba serin.
- İç harcı hazırlayana kadar kalıbı buzluğa koyun.
- Süzülmüş peyniri çırpma kabına alın ve toz şekeri ekleyin.
- El çırpıcısıyla şeker eriyene dek çırpın. Kremayı ekleyin tekrar çırpın.
- Nişastayı ekleyin, karıştırmaya devam edin. (mikser kullanmak yok) Yumurtaları teker teker ekleyip çok hafif karıştırarak yumurtaları harca güzelce yedirin.
- Yaban mersinini robotta püre haline getirin ve ekleyip karıştırın. En son vanilini ekleyin.
- Buzluktan çıkarttığımız, tabanını hazırladığımız kalıba döküp tezgaha birkaç kez vurarak ve içinde kürdan gezdirerek içindeki hava kabarcıklarının çıkartın.
- Bir borcama kaynar su doldurup fırının en alt rafına koyun. 150 derece önceden ısınmış fırına, fırının orta rafının bir alt rafına cheesecake'i koyup 60 dakika pişirin.
- Salladığınızda kenarları sabit ortası hafif oynuyorsa pişmiş demektir.
- Çatlamaması için Fırından hemen çıkarmayın, fırının kapağını hafif aralık bırakarak 1 saat soğumasını bekleyin sonra çıkartın.
- Oda ısısında iyice ılıdıktan sonra kalıbından çıkarmadan buzdolabına alın. 1 gece bekletin.
- Cheesecake bekledikçe güzelleşir. Ertesi gün kalıptan çıkarıp üzerini meyvelerle süsleyip servis edin. Afiyet olsun.