Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi
Yaban Mersinli Cheesecake tarifi: Yaban Mersinli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersinli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Yaban Mersinli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kreması için:
- 400 gram labne
- 1 kutu krema
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı yaban mersini
Tabanı için:
- 2 paket tam buğdaylı bisküvi
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yaban Mersinli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Erimiş tereyağı rondodan geçirilmiş bisküviler ile iyice karıştırılarak, tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırılarak yerleştirilir. Dolaba koyulur.
- Ayrı bir kabın içinde labne peyniri ile şeker çırpılır. Üstüne krema dökülür ve karıştırılmaya devam edilir. Üstüne yoğurt, un ve nişasta koyulur.
- Sonra yumurtalar tek tek kırılır ve çırpılır. En son vanilya ve püreyi ilave edelim. Kalıbımıza dökelim.
- Döktükten sonra kürdan ile hamurun üstüne çizikler atarak hava kabarcıklarını alalım.
- Kalıbın etrafını alüminyum folyo saralım, yanları beyaz kalsın diye.
- Fırınımızı 150 dereceye fansız ayarlayıp,içine su dolu bir kap koyalım içi nemli olsun kurumasın diye.
- Kekimizi 40 dakika pişirelim. Üstünü istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Yaban Mersinli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Piştikten sonra fırının ağzını açık tutup 1 saat bekletin. Oda ısısına geldiğinde üstünü streçleyip dolaba kaldırın. 1 gün dolapta bekletince daha güzel oluyor.