Yaban Mersini Soslu Cheesecake Tarifi
Yaban Mersini Soslu Cheesecake tarifi: Yaban Mersini Soslu Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Yaban Mersini Soslu Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
70 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Yaban Mersini Soslu Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket tam buğdaylı bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
Peynirli dolgu için:
- 400 gram labne peyniri
- 150 gram taze peynir
- 1,5 paket krema
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
- 120 gram yaban mersini
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Yaban Mersini Soslu Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Kelepçeli kalıbı hazırlayın, etrafını yağlı kağıt ile kaplayın.
- 170 derece fanlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarın soğumaya bırakın. Fırını fansız 150 dereceye ayarlayın.
- Peynir dolgusunu hazırlayın, Labne ve taze peyniri karıştırın. Şekeri ekleyin. El çırpıcısı kullanın. yumurtaları tek tek ekleyin. Geri kalan malzemeleri ekleyin. Soğumuş tabanın üzerine dökün.
- Kelepçeli kalıbın heryerini alüminyum folyo ile iyice kaplayın. Bir tepsiyi sıcak su ile doldurun fırının en alt katına yerleştirin. Bir üst katına ızgarayı ya da başka bir tepsiyi yerleştirin.
- Hazırladığınız cheesecake'i yerleştirin. 1 saat pişirin. Fırını kapatın ve kapağını aralayın. 30-40 dakika iliyana kadar fırında bırakın.
- Buzdolabına kaldırın. En az 6 saat ya da 1 gece buzdolabında kalsın. Afiyet olsun.
Yaban Mersini Soslu Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Fırının içinde dinlendirmek çok önemli. Mutlaka ılıyana kadar fırında bırakın. Su banyosu cheesecake'in çatlamaması için gerekli.